HOTEL "DE LEEUW"
HANZESTADSLOGEMENT

Koffie- en theeschenkerij
Snoepwinkel
Hanze-museum 

NIEUWSTRAAT 25
7411 LG DEVENTER
Telefoon: +31 (0)570-610290
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK: 08094455Hotel Hanzestadslogement “De Leeuw” is een gezellig en kleinschalig "Charme" hotel in een rijksmonument daterend uit 1645 met een snoepwinkel met meer dan 200 soorten snoep. een koffie- en theeschenkerij, verkoop van Deventerkoek en een Hanze museum. Het is gelegen midden in de historische binnenstad van de Hanzestad Deventer in de provincie Overijssel. De kamers in het hotel in Deventer hebben een bed and breakfast uitstraling en ook veel weg van gezellige appartementen.

buitenbank met kussens
3. voorgevel
hortance voorgevel


Het hotel wordt gerund door Hortance van den Beld. Samen met haar ouders is dit bedrijf in een paar jaar tijd veranderd van een stadsbakkerij in een hotel met een nostalgische winkel met Oud-Hollandssnoepgoed, koffie- en theeschenkerij en een Hanze-museum.

ontbijt vruchten en zaden
snoepartikelen
eline-koffiemolens

 

Het hotel heeft 9 sfeervolle kamers voorzien van kitchenettes die zijn gevestigd aan de achterzijde van het pand en een familie-appartement die gelegen is boven de nostalgische winkel achter de oude gevel die dateert uit het jaar 1645.

8. tafel in schenkerij
12. binnenplaats
snoepwinkel

Deventer is één van de oudste steden van Nederland met ruim 95.000 inwoners. De ligging aan de rivier de IJssel maakte het mogelijk dat de stad kon uitgroeien tot een belangrijk handelscentrum. Als prominent lid van het handelsverbond de Hanze, beleefde de stad in de 14e en de 15e eeuw haar “gouden jaren”. De Hanze was een groot handelsverbond tussen de steden in Nederland en andere landen. Kooplieden uit meer dan 300 steden vonden via de Hanze een goede bescherming en begeleiding van hun handel en wandel. Het bijzondere aan Deventer is bovendien dat van haar rijke historie zeer veel geconditioneerd is gebleven. Er zijn maar weinig steden in Nederland die zoveel monumenten kunnen tonen als Deventer......In Deventer staat het oudste huis van Nederland!

En......Deventer heeft een authentiek centrum met leuke en unieke winkeltjes met een ruim en gevarieerd aanbod. In het centrum zijn goede en sfeervolle restaurants van verschillenden nationaliteiten.

U bent van harte welkom om dit alles te beleven in ons mooie Hotel Hanzestadslogement "De Leeuw" in de historische Hanzestad Deventer aan de rivier de IJssel.

Met een vriendelijke Hanze-groet uit de Hanzestad Deventer,

hortance 1


Hortance van den Beld